Известната G-точка, която не ни дава покой от няколко години насам:

...
Известната G-точка, която не ни дава покой от няколко години насам:
Коментари Харесай

Ах, тази G точка...мит ли е, или реалност?

Известната  G-точка , която не ни дава покой от няколко години насам: коя е тя и, най значимото, къде е?

Няколко детайла на сексуалността остават табу, а G- точката евентуално е на върха на мистериозните и противоречиви сексуални  теми! Нека да обсъдим въпроса и демистифицираме тематиката един път вечно.

Изненадващо ли е какъв брой малко е проучено във всичко, което е характерно за женската половост?  Официалното разкриване на G-точката датира от 1950 година, а G е фамилното име на притежателя на това „ изобретение “, немски доктор, наименуван господин Графенберг. За необятната публика G-точката се появява едвам през 1982, в книга със същото име.

Сравнително малко хора го знаят, само че формалното „ изобретение ” на същинската анатомия на клитора също е необикновено скоро: 1998 година! Следователно клиторът е освен „ копче “ на повърхността, а повсеместен орган, който се простира на към 10 сантиметра в тялото. Може да наподобява различен от G точката, само че в действителност двете са изцяло свързани. 

Та, каква е тази G-точка?

Първо да разясним, че не е „ точка ”, в смисъл, че площта му не е нито точна, нито дребна. По-скоро това е  зона , ситуирана вътре във влагалището, на няколко сантиметра от входа към него, против срамното нагорнище.

Тази област e разпознаваема на досег, по-груба e от останалата част от вагиналната стена,която от своя страна е много гладка. Когато се подтиква, тази област се изпълва с кръв и се уголемява.

Твърди се, че оргазмът „ G-точка ” е доста натоварен, постоянно се усеща в цялото тяло. 

 G точка Unsplash

Как да намерите своята G-точка?

Самостоятелно или с сътрудник: масажирайте вътрешната страна на вагиналната стена, начело, с един или няколко пръста, като се пробвате да намерите мястото, където кожата е по-груба, което също би трябвало да провокира повече вълнуващи чувства. Движението на пръста(ите) би трябвало да прилича жеста „ ела тук “. Възможно е първоначално да почувствате леко предпочитание за уриниране, заради близостта до пикочния мехур. Но значимото е да се отдадете на чувствата и да насочите колегата си към точното място и типа напън, който носи най-голямо удоволствие и тъй наречените

По време на навлизане с сътрудник: в действителност известната мисионерска поза е минимум оптималната за стимулиране на точката G. Най-добре е да вземете поза „ ездачката “. Това разрешава на дамата да управлява движението  и темпото и да се концентрира върху чувствата.

С помощта на секс играчка (сами или с партньор): На пазара има секс играчки, особено проектирани да подтикват G-точката от вътрешната страна. За разлика от обичайните вибратори, те са извити и нормално по-къси и по-тесни. Някои от тях могат по едно и също време да подтикват клитора извън.

Самата концепция за G-точката е спорна, защото откогато тази ерогенна зона е разпозната, доста дами настояват, че нямат този признак (не заради липса на опит да го намерят). Пък и самата медицина не може да разпознава тази част от анатомията ни. 

През последните години едно доста известно английско изследване даже стигна до заключението, че G-точката е мит , необятно поддържан от женските списания!

И въпреки всичко, въпреки това, има доста анекдоти от дами, които несъмнено реализират невероятен оргазъм по този метод и го претърпяват изцяло друго от клиторалния оргазъм.
                             

 

 

G-мит против G-реалност

Като цяло клиторът наподобява малко на пеперуда с „ крила “, разпростряли се от двете страни на клиторната главичка (да, тъкмо като при пениса). 

Така че може да се окаже, че и двата лагера в действителност споделят едно и също нещо: не, G-точката не съществува в смисъл, че не е обособен и различим орган, а просто е част от клитора, която може бъде подтиквана от вътрешната страна. Може би е просто анатомична лотария, (чиито механизми евентуално ще бъдат разбрани по-добре в бъдеще) която разрешава на някои дами да реализират оргазъм по този метод.

Така че, дами, не се тормозете, в случай че при вас „ не работи “. По-скоро се радвайте, че сте дарени с божествения орган, наречeн клитор и продължавайте да преоткривате тялото си и удоволтвието, което изпитвате. Наслука!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР